Skip to content

Wakaf Haraki

Penyerahan Wakaf Quran Di Pusat Dakwah Macma, Taiping

Pada 11 Julai 2020, team haraki telah membuat penyerahan al-Quran wakaf di Pusat Dakwah Macma, Taiping. Pihak kami mengucapkan terima kasih kepada pewakaf kerana telah berjaya membantu masyarakat yang memerlukan al-Quran.
Program
Penyerahan Wakaf Al-Quran
Tarikh
11 Julai 2020
Tempat
Pusat Dakwah Macma Taiping, Perak

“Diriwayatkan dari Ibnu Umar ra.’, “Sesunguhnya Umar Ibn al Khatthab memiliki tanah yang dinamakan dengan Samgun yang ada kurma yang indah sekali. Umar berkata, “Ya Rasul Allah Swt. saya ingin memanfaatkan hartaku yang sangat baik, apakah saya mau menshadaqahkannya? Nabi menjawab, “Hendaklah shadaqahkanlah asalnya yang tidak boleh dijual, dihibahkan, dan diwariskan akan tetapi hendaklah nafkahkan buahnya.” 
(H.R. Bukhari)

Terima kasih para penyumbang dari Wakaf Quran, pembelian Quran dan bagi yang memberi sumbangan untuk Haraki Care. Semoga Allah SWT rahmati dan murahkan rezeki para penyumbang.
 
Berminat untuk wakaf/beli sambil infaq ke tabung Haraki Care
 
Senaskah RM60 (RM5 sumbangan ke Tabung Haraki Care)
Hubungi kami sekarang >> wasap.my/601156813024/WakafAlQuran
 

Haraki Perihatin

Anda mahu berikan sumbangan untuk Haraki Prihatin?

Ketahui Lebih mengenai Haraki

Kaedah Haraki digunakan sebagai alternatif dalam membantu umat Islam yang lemah dalam pembacaan al-Quran dengan menggunakan kaedah yang cepat, mudah dan menarik bagi melahirkan lebih ramai umat Islam yang celik Al-Quran